פיצוחים- המלך של הטבע...
כל סוגי הפיצוחים הקיימים הם תוצרת ראשית של הטבע ושל תוצריו. כלל הפיצוחים גדלים על עצים שונים, צמחים וכדומה, כמו כן, הם נמצאים גם בתוך פירות וירקות. כמובן, שתהליך הכנת הפיצוחים עובר תהליך ייבוש, בישול וקלייה מרגע הורדתו מן הטבע, פיצוחים לפי משקל או במארזים וחבילות נמכרים בדרך כלל, עד הגשתו על שולחן האירוח בביתנו. פיצוחים הוא כינוי למגוון רחב של סוגי אגוזים וזרעים קלויים אכילים. השם פיצוחים הוענק להם מהסיבה הפשוטה שבשביל ליהנות מטעמם אנו צריכים (ברוב המקרים) לקלף את קליפתם.
סוגי הפיצוחים הנפוצים ביותר הם:
הגרעינים השחורים –המיוצרים מזרעי פרחי החמנית
הגרעינים הלבנים- המיוצרים מזרעי ירק הדלעת
גרעיני האבטיח ו/או המלון - המיוצרים מזרעי אבטיח או זרעי מלון
בוטנים-המיוצרים על ידי אגוז האדמה
כמו כן, בקטגוריות הפיצוחים הפופולאריים תמצאו:
פיסטוקים, אגוזי ברזיל, אגוזי קשיו, שקדים ועוד
יתרונות בריאותיים כלליים הנמצאים במרבית סוגי הפיצוחים השונים
למרות תהליכי ייבוש, הכנה, קלייה ובישול, מרבית הפיצוחים שומרים על ערך בריאותו רב גם בגמר תהליך הכנתם, להלן מספר סגולות רפואיות הקשורות לפיצוחים:
לפיצוחים יכולת למנוע מחלות כרוניות שונות ובעיות לב.
חלק מהפיצוחים תורמים להורדת כולסטרול (באופן עקרוני בכל הפיצוחים לא קיים מרכיב כולסטרול בכלל)
פיצוחים בעלי מרכיבי תזונה חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים ועוד
הפיצוחים טובים לדיאטה מכיוון שהם מייצרים תחושת שובע
הפיצוחים מונעים התפתחות סוכרת
הפיצוחים תורמים לגמישות העור ומונעים יובש.
יתרונות בריאותיים על פי סוגי הפיצוחים השונים
אגוזי מלך :מסייעים רבות להורדת לחץ דם גבוה, מונעים התפתחות של מחלות לב ויעילים במיוחד להסדרת מערכת הדם.
בוטנים ופיסטוקים: מומלצים מאוד לבעלי לחץ דם נמוך ולאלה שזקוקים לעלות במשקל.
גרעיני חמנייה שחורים: מצוינים להתפתחות תאים ורקמות בגוף. מומלצים לנשים הרות ומניקות מכיוון שהם תורמים ליצירת חלב. יעילים מאוד במקרים שונים של התנוונות שרירים ודלקות בכבד.
שקדים ואגוזי קשיו: תורמים להורדת רמת הכולסטרול בדם, מעכבים חסימות עורקים ומורידים לחץ דם גבוה.
אגוזי פקאן: מכילים כמויות גדולות של חומצות החיוניות מאוד לגוף האדם, ולכן הם מומלצים להשלמת מקור תזונה חלבוני לצמחונים.
גרעיני אבטיח או גרעיני דלעת: עשרים בברזל, אבץ ומגנזיום, התורמים לתקינות המערכת החיסונית וחיזוק העצמות.
כיצד ניתן לאחסן פיצוחים לאורך זמן
אחסון פיצוחים לזמן ממושך מומלץ רק בתא הקפאה של המקרר או במקרר עצמו. פיצוחים שיוותרו מחוץ למקרר יאבדו הן את טעמם והן את יתרונותיהם הבריאותיים. כמו כן, עמידת פיצוחים לזמן ממושך מחוץ למקרר תמשוך רעלים וחיידקים מזיקים ולא יהיה ניתן לאכול אותם לאחר תקופה ממושכת.
הכי מומלץ לרכוש אריזות ואקום סגורות של פיצוחים שונים ואותן לאחסן כמו שהן בתוך המקרר או תא ההקפאה. לאחר פתיחת שקיות אלו ושימוש ראשוני בפיצוחים, יש להחזירם אל תא ההקפאה כשהם סגורים בתוך קופסת אחסון הרמטית.
רכישת אריזות וואקום מוכנות מבטיחה שמירה על טריות ועל הערכים הבריאותיים של הפיצוחים השונים. העדיפו תמיד לרכוש פיצוחים טריים מאשר אריזות סגורות בשקיות כך תהנו מאיכות גבוה יותר של פיצוחים. סגירת הפיצוחים בוואקום ארוז מייצר מנגנון הגנה ושמירה על הטריות גם לתקופות ממושכות ביותר, וזאת במידה והם אוחסנו במקרר או בתא הקפאה עד לפתיחת המארז.
מה הפיצוח שלך?
קשיו קלוי, שקדים, פיסטוק חלבי קלוי, גרעינים שחורים, פקאן סיני, קבוקים ועוד...לכל אחד ואחת מאיתנו הטעם האישי שלו וההעדפות האישיות שלו לגבי סוגי הפיתוחים השונים. מרכזי מכירה גדולים ואיכותיים מציעים לכם מגוון רחב של פיצוחים החל מקניית מארזים סגורים על פי משקל בגרמים, דרך רכישת פיצוחים במשקל רב יותר ועד לקנייה של פיצוחים לצרכי הכנה וקלייה ביתיים על פי טעמכם האישי.
רכישת פיצוחים אל מול מתקני ענק של ערימות פיצוחים גדולות היא ללא ספק חוויה ישראלית טיפוסית שתוכלו למצוא בכל עיר ואתר ברחבי המדינה. בדרך כלל, הרכישות הגדולות של פיצוחים נערכות לקראת סוף השבוע, חגים ואירועים מיוחדים. כיום, לאחר שנים של חוסר מודעות תזונתית ליתרונות הפיצוחים מבינים יותר ויותר ישראלים שאכילה מאוזנת של פיצוחים תורמת רבות לתהליכים חיוניים לגוף. כמו כן, אכילת פיצוחים במסגרת התפריט היומי (בתוך סלט, תבשילים שונים וכו), ללא תהליכי קלייה והמלחה תורמים רבות לתפקודי הדם,הכבד ומערכת העיכול.
אין זה משנה איך אתם אוהבים את הפיצוח שלכם, הקפידו על אכילה מבוקרת ומאוזנת,תמיד טוב להשאיר טעם של עוד בפה לפעם הבאה...
כיצד מומלץ להכין או לאכול את הפיצוחים?
על מנת לקבל את מלוא האיכויות התזונתיות המיוחסות לפיצוחים ובעיקר לאלו שרווים בשומן, ויטמינים ומינרלים, מומלץ לאכול אותם טריים ללא קלייה, ללא טיגון ובטח ללא תיבול.
רצוי לא להמליח את כל סוגי הפיצוחים. מרבית הפיצוחים הינם דלי נתרן ולכן אינם מעלים את לחץ הדם. המלחתם תגרום לעלייה של אחוזי הנתרן ותוריד את יתרונם הבריאותי בנושא.
מומלץ לא לקלות שקדים וכל סוגי האגוזים. קלייה וחימום של חומצות השומן בלתי רוויות מסוג אומגה וחומצות שומן חד בלתי רוויות, מצמצמת באופן ניכר את איכות האגוזים והשקדים ובאופן ישיר את התרומה המיוחסת להם בהורדת לחץ דם, כולסטרול ומניעת מחלות שונות.
בוטנים, קשיו, גרעינים ופיסטוקים מומלץ לקלות קלייה. חום הקלייה מחסל חומרים שונים המזיקים לגוף ומפתחים אלרגיות. כמו כן, חום הקלייה של פיצוחים אלו מקל על מערכת העיכול.
פיצוחים באופן עקרוני מספקים לגופינו את השומן הטוב, אך גם ממנו מומלץ לצרוך רק את הכמויות הרצויות לנו. בריא ככל שיהיה, עודף בצריכת שומן (גם אם הוא טוב לגופינו) מגיע ישירות לתאי השומן בגוף ומייצר לנו בעיית משקל שלא פשוט להתעלם ממנה.
פיצוחים-מנצחים על האירוח...
אין כמו לארח חברים, בני משפחה או מכרים, לשבת סביב שולחן בחצר או בתוך הבית, לאחר ארוחה דשנה ומפנקת וליהנות מחוויית פיצוח משותפת. מגש פיצוחים במרכז השולחן, שתייה קלה ליד, שיחות סלון קולחות והרבה חיוכים וצחוק, כל כך משלנו, כל כך ישראלי, הפיצוחים הם ללא ספק כור היתוך בין כולנו.
פיצוחים כיף לנשנש עם חברים, בני משפחה, בת הזוג או אפילו לבד, כל סיבה יכולה לגרום לכם להוציא קערת פיצוחים מהמקרר ולהתחיל בפיצוח,רוצים דוגמאות? בבקשה...
צפייה עם חברים במשחק כדורגל בטלוויזיה, כקינוח לנשנוש אחרי ארוחת ערב עם זוג חברים נוסף, אורחים לא קרואים שהחליטו לקפוץ אליכם באמצע היום ישמחו להתכבד בפיצוחים, ערב מול הטלוויזיה לבד או עם בת הזוג ועוד. כמו כן, מומלץ ללקט מתכונים שונים העושים שימוש בסוגי הפיצוחים השונים, מנות אלו הן לרוב מנות בריאותיות המוזנות מכל הטוב שבסוד הבריאות של הפיצוח... יאללה מה מפצחים היום?...